Kultura

Koraljko Greben izlaže u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja Rijeka

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u prostoru nekadašnjeg kluba Python, otvorena izložba „Pazi da te ne O’ Greben“ autora Koraljka Grebna / Jelenka Ujdura.

Izložba je – kao dio programa Građanskog muzejskog vijeća – organizirana suradnjom Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i Udruge za pomoć ovisnicima »Vida« Rijeka, a autor je predstavio svoje recentne umjetničke radove.

»Pazi da te ne O’Greben« umjetničkim jezikom otvara temu socijalne reintegracije ovisnika i progovara o njihovu statusu u društvu.

O sebi i svom radu na ovoj izložbi kojom je, kako je sam naglasio, »svoju destruktivnu crtu uspio dovesti pod kontrolu«, govorio je autor Koraljko Greben, i sâm donedavno korisnik Udruge, istaknuvši kako je počeo stvarati kako bi svoj život doveo u red, zahvalivši pritom i Udruzi Vida i Muzeju što su mu tu priliku i pružili.


Suradnju PPMHP-a i Udruge za pomoć ovisnicima Vida« predstavila je Greta Grakalić, predsjednica Udruge.

U ime Zlatka Komadine, župana Primorsko-goranske županije, obratila se Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu. Izložba ostaje otvorena do 8. listopada, a može se razgledati od ponedjeljka do petka od 10 do 14 te nedjeljom od 10 do 13 sati. 

Više o izložbi, umjetniku, udruzi “Vida” i Građanskom muzejskom vijeću možete doznati na poveznici http://ppmhp.hr/pazi-da-te-ne-o-greben/.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.