Kultura

KONCERT ZA PAMĆENJE: 4 tenora dupkom ispunili pločanski trg!

Dupkom je sinoć bio ispunjen pločanski trg ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje, prostor koji se još jednom pokazao kao najbolji ambijent za održavanje manifestacija ovakvog tipa. Odavno se Pločani i njihovi gosti nisu okupili u ovolikom broju na nekom kulturnom događanju što samo dokazuje činjenicu da je Grad Ploče, koji je bio organizator i pokrovitelj koncerta, napravio pun pogodak dovodeći 4 tenora, istinske majstore prenošenja emocija na sve prisutne.

Ovi izuzetni hrvatski vokali pokazali su još jednom da su prava poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe, te su pločansku noć učinili posebnom.

Koncert, održan povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, započeo je spektakularno. Đani Stipaničev, Marko Peco Pecotić, Vladimir Garić, Marko Škugor došli su na pločansku rivu svatko u svojoj neretvanskoj lađi, a koncert su otvorili sjećanjem na nedavno preminulog Olivera Dragojevića.


Nastup su nastavili u opuštenoj i ležernoj atmosferi gdje su nizali svevremenske hitove. Oduševili su pločansku publiku koja je svaku izvedbu ispratila velikim pljeskom.

‘O Sole Mio’, ‘Nessun Dorma’, ‘Grande Amore’, ‘Funiculi Funicula’, ‘Canzone per te’ te domaći standardi poput Cocine ‘Vilo moja’, Alfijeve ‘Jalta, Jalta’, Oliverove ‘Cesarice’, Robićevih ‘Golubova’, ‘Zvona moga grada’ Vice Vukova i mnogi drugi su samo dio repertoara koji se sinoć mogao čuti u Pločama.

Osobno, vrhunac je bila pjesma “Moj galebe” u izvedbi Đanija Stipaničeva. Koncert je završio izvedbom ‘O Sole Mio’, a oduševljena pločanska publika ih je ispratila velikim pljeskom.

Koncert koji je ispunio očekivanja, sve pohvale organizatorima!