Kultura

KNJIŽNICA JE BILA PRETIJESNA: Plima emocija na promociji zbirke pjesama Katarine Vrce

Sinoć je u prepunoj Narodnoj knjižnici Ploče održana promocija (prve samostalne) zbirke pjesama “Iz polovine duše” autorice Katarine Vrce, naše Pločanke sa sinjskom adresom.

Večer puna emocija ispunila je svakog posjetitelja dok nas je Katarina, skupa sa svojim prijateljima, vodila kroz magični svijet pisane riječi. Kad netko sve svoje misli, osjećaje i strahove stavi na papir, dobije se konačan produkt koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Jer, naša Kaja je “kap mora svojih rodnih Ploča, i kamenčić ispod Starog grada Sinja. Ona je majka i učiteljica koja od djece uči. Ona je u svakom svom napisanom stihu. Ona je još bezbroj stihova koje će tek ispisati”.


“Nisam odavno susrela ovoliko velebnih srca na jednom mjestu. Ovako se to radi u dolini Neretve kad se nekoga voli, a ovi ljudi vole svoju Katu kojoj smo sinoć u Pločama predstavili knjigu i njen hrabri životni put. Sloga velike obitelji, podrška prijatelja dovele su hrpu suza radosnica u knjižnicu.. i sreću od koje su i knjige s nama zapjevale” – riječi su Katarinine prijateljice Nataše Jukić, spisateljice i kolumnistice, koja je vodila program dok su za potpuni ugođaj bili zaslužni Antonio Volarević, Matej Volarević i Saša Stamenković Gici te klapa Neretvanke kao glazbena pratnja.

Poslije promocije druženje se nastavilo u prostorijama knjižnice uz prigodni domjenak.