Kultura

Književni susret s Marinom Vujčić u pločanskoj knjižnici

Narodna knjižnica Ploče je u prošli četvrtak ugostila Marinu Vujčić,  hrvatsku spisateljicu, kolumnisticu i urednicu, članicu Hrvatskog društva pisaca.

“Sinoć smo s veseljem ugostili Marinu Vujčić, književnu urednicu i višestruko nagrađivanu spisateljicu, čiji je roman “Susjed” u 2017. godini najčitanija knjiga u našoj knjižnici. Razgovor s autoricom vodila je profesorica Melanija Mijoč, inače Marinina kolegica i prijateljica s fakulteta.

Večer je protekla u ugodnom i opuštenom tonu. Marina Vujčić ovom je prilikom predstavila i svoj najnoviji roman “Pitanje anatomije”. – prenosimo dojmove sa službene stranice knjižnice.


Marina Vujčić rođena je 1966. godine u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je hrvatski jezik i književnost. 2002. godine u izdanju Hum naklade izlazi joj knjiga za djecu, ekološka bajka u stihovima „Bijeg uz Brijeg“. Stihove za djecu objavljivala je u časopisima „Smib“, „Prvi izbor“ i „Sovica“.

Po njezinom scenariju snimljen je 2005. godine animirani film „Kućica u krošnji“ u produkciji Ars Animata studija i u režiji Darka Kreča. Film je 2006. godine na Animafestu dobio Posebnu nagradu žirija, a na Međunarodnom festivalu filma i videa dobio je nagradu za najbolji scenarij u kategoriji animiranog filma.

Fotografije sa ovog književnog događja pogledajte na ovom LINKU