Kultura

Klapa Stina Ploče osniva mandolinski orkestar

Danas su u svojim službenim prostorijama, u sklopu Pastoralnog centra u Pločama, članovi udruge Klapa Stina Ploče predstavili projekt pod nazivom “S mandolinom u ruci djeteta do vašeg srca” koji je financiran sredstvima Grada Ploča ostvarenih putem Javnog natječaja za dodjelu financijskih sredstava udrugama u području kulture za 2019. godinu.

Prema riječima članova udruge, Grad Ploče financirao je kupovinu novih instrumenata u iznosu od 25 tisuća kuna na čemu im iz sveg srca zahvaljuju, a cilj projekta je pozvati zainteresiranu djecu da se prijave kako bi ostvarili zacrtano, a to je stvaranje mandolinskog orkestra Ploče!

Medijima se obratio gospodin Tomislav Herceg, inače voditelj sličnih orkestara u Vrgorcu i Metkoviću, kazavši kako se rado odazvao pozivu članova udruge Klapa Stina.


“Želja nam je da zaživi mandolinska glazba u Pločama, da se nastavi jedna tradicija, a najveća želja mi je da se u dogledno vrijeme pojavi netko iz Ploča koji će voditi cijelu ovu priču” – rekao je gospodin Herceg.

Predstavljanju projekta prisutan je bio i Ivan Marević, zamjenik gradonačelnika, koji je izrazio zadovoljstvo “realizacijom ovakve lijepe priče”.

“Čestitam Klapi Stina Ploče, trebamo raditi na očuvanju stare i graditi novu tradiciju dalmatinskog melosa u našem gradu. A nema boljeg načina od toga do mandolinom. Grad Ploče i moja malenkost ćemo uvijek biti podrška ovakvim pričama” – podjeljeno je na službenim stranicama Gradonačelnika.

Svi mi koji imamo dovoljno godina sjećamo se mandolinskog orkestra nastavnika glazbene kulture Aleksandra Đorđevića. Nadamo se da će ova priča zaživjeti na zadovoljstvo sviju.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.