Kultura

Izložba skulptura u Domu kulture Ploče: Poticaj – Mitovi i legende

U Domu kulture Ploče na temu: Poticaj – Mitovi i legende otvorena je izložba likovnih uradaka, a ujedno i 20. Županijsko natjecanje na koje su prispjela 123 rada iz 19 škola. Prosudbeno je povjerenstvo za Izložbu odabralo 52 učenička rada od kojih je 10 predloženo za Državno natjecanje.

Ključni pojmovi izložbe su linijski istanjena masa, materijalizacija crta, kompozicija, kontrast, plastička tekstura i faktura.

U trodimenzionalnom oblikovanju/3D/skulptura učenici su koristili metalnu žicu (aluminijska i bakrena) te kombinaciju uz mogućnost spajanja konopom prirodne boje.
Cilj izložbe i natjecanja je razvoj kreativnog potencijala i samostalnog rješavanja likovnog zadatka učenika.


U ime domaćina, OŠ Vladimir Nazor Ploče, prof. Marija Čupić Senta zahvalila je svim sudionicima ovogodišnjeg Županijskog natjecanja LIK 2018., uz posebne čestitke učenicima čiji su radovi predloženi za Državno natjecanje, a njihovim mentorima na uspješnom vođenju.  Prisutne je pozdravila i ravnateljica Osnovne škole Javorka Musulin.

Ispred OŠ Vladimir Nazor Ploče, za Državno natjecanje predložen je rad “Sirena” učenice šestog razreda Petre Ujdur, a pod mentorstvom prof. Marije Čupić Sente.

ČESTITAMO UČENICIMA I MENTORIMA!

FOTOGRAFIJE pogledajte na facebook stranici Pučkog otvorenog učilišta Ploče – LINK

Tekst i foto: POU Ploče