Kultura

Izložba ‘Larpurlartizam’ na ušću Neretve

Larpurlartizam je prva manifestacija i svečano otvorenje ovogodišnjih događanja na Platformi za umjetnost, znanost i edukaciju – Powerweb, delta – larpurlartizam Udruge PowerProgressiveArt.

Prostor Larpurlartizma je pješčana prirodna plaža s okolnim pješčanim pličinama i lagunama u suradnji sa Kiteboarding Komin. Zdravim pristupom životu i svim ljudskim djelatnostima, PowerProgressiveArt predstavlja umjetničku i znanstvenu poslasticu na području svjetskog rezervata zaštićenog Ramsarskom konvencijom. Izvor našeg Larpurlartizma je uživanje u istini, ljepoti i ljubavi, a temelji se na izložbi skulptura recentnih hrvatskih i stranih umjetnika te koncertu klasične glazbe mladih solo izvođača.

Na izložbi izlažu hrvatski i strani umjetnici među kojima su: Ana Gizdić, Livia Maričić, Marin Marinić i Georgette Yvette Ponte. Koncert izvode: Marina Cindrić, Kristina Dodig, Ivan Vladimir.
Znanstveni dio Larpurlartizmu priložiti će mag. educ. mat. Maja Štajduhar predavanjem “Zrnca pijeska”.


Program 9. srpnja 2016.:
19.00 – djelovanje udruge PowerProgressiveArt u delti Neretve, Marija Sršen
19.15 – mag. educ. mat. Maja Štajduhar “Zrnca pijeska”, predavanje
19.45 – koncert Marina Cindrić – klarinet, Kristina Dodig – flauta, Ivan Vladimir – gitara
20.00 – svečano otvorenje izložbe

Na prostoru Kiteboarding Komin izložba je otvorena do 12. srpnja. Izložbu također možete pogledati u Prirodoslovnom muzeju Metković, od 13. srpnja do 15. rujna.

larpurlartizam-metkovic-hr

Tekst i foto: www.metkovic.hr