Kultura

Ivica Prtenjača oduševio pločansku publiku u Narodnoj knjižnici

U našoj Knjižnici sinoć je gostovao jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih pisaca, Ivica Prtenjača.

Ivica Prtenjača pločanskoj je publici predstavio svoj najnoviji roman “Tiho rušenje”. Osim novog romana govorio je i o prethodnom, nagrađivanom romanu i velikom hitu “Brdo”. Obje su knjige jako čitane u našoj knjižnici.

Iako poznatiji po svojim proznim djelima Ivica Prtenjača je u prvom redu pjesnik koji je hvaljen i od kritike i od publike, a za svoje romane i poeziju bio je nagrađivan.


Prtenjača je zanimljiva ličnost, radio je raznovrsne i neobične poslove. Tom je prilikom napomenuo kako je radio u svim fazama izdavaštva te da su mu od cijelog “knjižnog” lanca narodne knjižnice najzanimljivije i najžilavije – unatoč krizama u nakladničtvu, knjižnice opstaju i razvijaju se. Zbog toga rado i dolazi u knjižnice i direktno komunicira s čitalačkom publikom.

Razgovor s autorom vodila je Marina Burđelez, koja je u uvodu istaknula, kako je pročitavši roman “Brdo” poželjela razgovarati s autorom što joj se sinoć i ostvarilo.

Tekst i foto: Narodna knjižnica Ploče

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.