Kultura

Irida Oršulić predstavila svoj prvi album!

Kao prvi album u 2023. godini koji je izdala Spona Classics predstavljen je instrumentalni glazbeni projekt pijanistice Iride Oršulić. Irida se javnosti predstavlja eponimnim CD albumom “Irida”, na kojem se nalazi trinaest pomno odabranih skladbi domaćih i stranih autora. Uz širu publiku, ovo izdanje je namijenjeno i učenicima u okviru dodatnog programa u školskom kurikulumu “Zabavne melodije”.


Pločanka Irida Oršulić diplomirana je pijanistica i profesorica klavira. Svoj tridesotogodišnji pedagoški rad zaokružila je brojnim učenicima koji su svoje glazbeno školovanje nastavili u Hrvatskoj, Europi i Americi te su dobitnici nagrada na brojnim međunarodnim i državnim klavirskim natjecanjima.

Napisala je glazbeno scensku predstavu “Glazbeni san”, a objavila je i knjigu “Vrata Neretve” u kojoj se nalaze obrade Neretvanskih pjesama (D. Batinovića Pekme) za dječje zborove.

CD je sniman u studiju Prima Vista Jašara Murtezanija u Opuzenu, a likovno oblikovanje samog CD-a izradio je također naš pločanin Predrag Kežić Pego.

Album možete poslušati na streaming platformama:

Deezer – https://www.deezer.com/hr/album/394651477
Tidal – https://listen.tidal.com/album/270666518

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.