Kultura

Igrokaz “Badnjak u Kominu” sinoć oduševio posjetitelje “Božićnog grada” u Pločama

VEČERAS DARIVANJE NAJMLAĐIH SUGRAĐANA

Igrokaz “Badnjak u Kominu” sinoć oduševio posjetitelje “Božićnog grada” u Pločama

Sinoć su u Božićnom gradu u parku na pločanskoj rivi nastupile Pučke pivačice župe sv. Ante Komin, dok su članovi Udruge hrvatski katolički zbor “MI” iz Komina održali igrokaz “Badnjak u Kominu”. Posjetitelji su mogli uživati u blagdanskim napjevima pučkih pivačica iz Komina, a posebno zanimljiv bio je igrokaz “Badnjak u Kominu”.


Okupljenima je prezentirano kako se badnjak i Božić slave u Kominu, kakvi su običaji i pripreme za badnjak. Zanimljivi i poučni igrokaz privukao je lijep broj posjetitelja, koji su mogli uživati u raznoj ponudi koju su pripremili Kominjani i koji su na lijep način predstavili svoje mjesto i prezentirali običaje koji se čuvaju s generacije na generaciju.

Večeras, šestog dana Božićnog grada u Pločama, najavljeno je druženje građana s članovima Moto kluba Neretvanski gusari doline Neretve gdje će, osim ponude raznoraznih delicija, članovi kluba darivati najmlađe sugrađane slatkim poklonima. Uz njih nastupit će i članice ansambla Modernog baleta iz Ploča! “Povedite svoje najmlađe u pločanski Božićni grad na ugodno druženje, darivanje i zabavu ususret Badnjaka i Božića”, poručili su organizatori. Također, večeras u Domu kulture u Pločama s početkom u 21:30 očekuje nas koncert poznatog splitskog sastava, TBF-a.

Radio Ploče/Foto: Jure Zovko/Župa sv. Ante Komin