Kultura

HRT1, nedjelja, 19.2.2023., 11:05 – Neka gori!

“Svemirski turist” Ino Đelmić, renesansni tip čovjeka koji je u rodnom zaseoku Podčempres, nedaleko Baćine, sa suprugom Snježanom izgradio Arkadiju, zna da je “najveća umjetnost život”. Tako radi i tako živi. Pa s prijateljima, u pandemijskim uvjetima odlučuje spasiti tradiciju baćinskih maškara. Kako?

Hrabro i autentično., usidreno u trenutku. Uz pjesmu Baćinskih maškara koja osuđuje glavnoga krivca za svo zlo – Krnju Marka Baćinca. Pa “neka gori”!

Emisiju pučke i predajne kulture Neka gori emitiramo u nedjelju, 19. veljače, u 11:05 na Prvom. Možete je pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze i emitirana izdanja.


Režiju potpisuju scenaristica Ljiljana Šišmanović i Davor Borić, a montažu Irena Korpes. Snimatelj je Davor Borić, a direktor fotografije Marko Jerbić.

Tekst i fotografije: hrtprikazuje.hrt.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.