Kultura

Grad Ploče nema prostor za udrugu Ploča!

Nakon dopisa gradu Pločama za ustupanje prostora na korištenje za svoje potrebe, udruga za promicanje glazbene i scenske kulture -“Ploča” je dobila dopis koji prenosimo u cijelosti:


Grad Ploče je zaprimio Vaš zahtjev kojim tražite da Vam grad osigura poslovni prostor za rad i djelovanje udruge za promicanje glazbene i scenske kulture ” Ploča” koju ste osnovali 15. travnja 2014. godine u Pločama te u kontekstu istoga dajemo slijedeće:

Grad Ploče ne raspolaže slobodnim poslovnim prostorima koje bi mogao dati na korištenje a ukoliko bude slobodnih poslovnih prostora u vlasništvu grada Ploča, Grad ih može davati u zakup sukladno zakonu o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora ( Narodne novine br. 125/11) i Odluci o davanju u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Ploča ( Službeni glasnik grada Ploča broj 1/2013 ) isključivo putem natječaja po Tržišnoj cijeni zakupa,a javni natječaj objavljuje se u ” Narodnim novinama” i na web stranici Grada Ploča.

V.d.pročelnik
Izvor Škubonja, dipl. Iur

Predsjednik udruge Zoran Vuletić: Gosp. Škubonja sa koliko udruga koje koriste gradski prostor imate ugovor o zakupu po tržišnoj cijeni?

Dom kulture je pretrpan raznim udrugama koje nemaju veze sa kulturom, sportske udruge imaju prostore u centru grada te svima ili većinom svima plaćate sve troškove (struja voda čak i max tv).

Gospodine Škubonja zar je moguće da u dvorani Doma Športova, Domu kulture, prostoru javnog sveučilišta, da ne govorim o prostorima koji se nalaze u gradu, nema mjesta za našu udrugu ili je jednostavno razlog taj da sadašnjoj gradskoj vlasti ne odgovaraju neki ljudi koji su osnivači te udruge?

Možete li odgovoriti bar na pitanje da li je istina da je grad preuzeo vojarnu tj. zgradu zapovjedništva? Ako je to istina, misli li grad ponuditi prostore udrugama u gradu ili sve to ostaviti nečuvano da se pojedinci mogu poslužiti repromaterijalom kojega kasnije dobro unovče na otpadu? Pogledajte prostor bivše tehničke radione ako vam nije jasno o čemu pričam (sve što je vrijedilo počupano je pa čak i cijevi i žice iz zemlje).

Nažalost iako smo pokušali ostvarit dobar odnos sa gradom i sastali se sa gradonačelnikom koji je obećao pokušati pronaći nekakav prostor već tjedan dana poslije dobivamo ovaj dopis u kojem nas uvjeravaju da je nemoguće dobit poslovni prostor van tržišne cijene i da oni ne daju prostore tek tako (iako je primjera mnogo).

Predsjednik udruge
Zoran Vuletić

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.