Kultura

Gostovanje Jure Divića u knjižnici

Ove srijede Narodna knjižnica Ploče ugostit će knjižničara, pisca, pjesnika, novinara i fotografa Juru Divića. Razlog tome promocija je njegove nove knjige, zbirke erotsko-ljubavnih pjesama“Mekoća”. Radi se o šestoj knjizi ovog vrgorskog autora, od čega trećoj zbirci poezije.

U „Mekoći“ se nalazi 48 pjesama koje su nastajale proteklih desetljeća, posložene u tri ciklusa u sklopu kojih ipak djeluju kao koherentna i logična cjelina. Teme oko kojih se vrti cijela zbirka – ljubav i eros, vrlo su bliske Juri Diviću i on, kako u predgovoru ističe Antonija Galić, u zbirci raskrinkava sebe, svoje Ja određeno žudnjom, tjelesnošću i erosom. (isječak iz teksta o knjizi, preuzet s web stranica Društva prijatelja vrgorske starine)

Promocija će se održati u srijedu 13. prosinca u 18 sati.


O autoru:
Jure Divić (Takapuna, Novi Zeland, 1969.), hrvatski pisac, novinar, fotograf i glazbenik. Škole je završio u Belmontu, Aucklandu (Novi Zeland), Vrgorcu i Mostaru (BiH). Novinar Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA). Višestruko je nagrađivan u tuzemstvu i inozemstvu (SAD, Francuska) za svoj fotografski rad u području umjetničke fotografije. Izlagao na preko 20 samostalnih izložbi fotografija te preko 30 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

2005.g. pjesma “Čuvam te” uvrštena mu je u antologiju najljepše hrvatske ljubavne poezije.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.