Kultura

Gostovanje Davora Rostuhara u Narodnoj knjižnici

Davor Rostuhar pripremio je novi projekt Polarni san – Prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol.
Na ekspediciji će Davor hodati dva mjeseca (sam, pješice, bez dostave hrane) od ruba Antartike do Južnog pola (1200 km).
Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

Rostuhar će tijekom ljetnih mjeseci proći pješice hrvatsku obalu kako bi promovirao i prikupljao sredstva za ekspediciju.
Plan je da u dva mjeseca prehoda 1200 km koliko ga čeka na Antarktici. Na nekim dionicama će, umjesto sanjki, vući kolica puna knjiga koje će putem prodavati i na taj način skupljati sredstva.
Ideja je da u svakom gradu gdje stane održi predavanje kako bi predstavio projekt, proširio svoje pleme sanjara i prikupio nove bilješke u svoju Knjigu snova koji će mu pomoći da ostvari svoj ambiciozan cilj.

Na tom putu Davor Rostuhar će doći i u Ploče pa ćemo imati priliku poslušati multimedijalno predavanje „Usudi se sanjati“ u petak, 25.08.2017. u 20:00 h u Narodnoj knjižnici Ploče.




Program multimedijalnog predavanja Davora Rostuhara „Usudi se sanjati“:

Najava Prve hrvatske ekspedicije na Južni pol i predstavljanje pripremnih arktičkih ekspedicija (Sibir, Grenland, Norveška), ali i riječ-dvije o tome:
• kako se odlučiti otisnuti na putovanje svojih snova
• kako savladavati prepreke koje se nailaze putem
• kako čitati znakove
• kako strah učiniti svojim prijateljem
• i kako pronaći hrabrost i snagu za izdržati do kraja

 

Petak, 25. kolovoza 2017. u 20:00 sati u Narodnoj knjižnici Ploče.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.