Kultura

Glazba je zvonka radost – Amir i Ivan oduševili Pločane (FOTO)

Večer operne glazbe u Pločama 17.7.2014. dugo, dugo će se pamtiti  po mladim umjetnicima, po  njihovom iznimnom daru i po ljubavi koju su unijeli u svoju glazbu.

Amir Saračević iz Ploča, sa mjestom boravka u Sarajevu, izvanredan tenor koji će sigurno osvojiti svjetske scene, jer je već sada, ovako mlad, izabran za najboljeg izvođača Sarajevskog narodnog pozorišta  na njihovom predstavljanju u Londonu.

Ivan Marinović iz Ploča, sa mjestom boravka u Ljubljani, izuzetan pijanista i dirigent, osnivač je i predsjednik  Kulturnog društva Festival Ploče, dobitnik Prešernove nagrade  slovenske Akademije za glasbo


Dva vršnjaka,  dva prijatelja  još iz   vrtićkih dana, obojica su nižu glazbenu školu završili u Pločama, nastavili  i završili glazbene akademije i  već godinama nam uljepšavaju i obogaćuju ljeto svojim posebnim  umijećem. Osim izuzetne glazbene nadarenosti  neraskidivo ih vežu njihove Ploče koje su večeras  svoju djecu, svoje  umjetnike dočekale punom dvoranom u  Sveučilištu, i  frenetičnim pljeskom kakav nije nitko ovdje doživio. Mislim da slobodno mogu reći da je ovakva  jedna  večer održana u bilo kojem velikom gradu, sve bi novine, svi mediji pisali o vrhunskoj vrijednosti i nadarenosti, jer su momci bili doista izuzetni. Možda ih je ponijela i naša ljubav koja se osjećala u zraku, bila je to posebna kemija. Amir je u jednom trenutku rekao: lako ti je ovdje pjevati kad su tu svi prijatelji.

Mi smo im gromkim pljeskom  pokazali koliko ih volimo i cijenimo, ali su i oni izuzetnim umijećem i ushitom uzvratili  te osjećaje. Obojica, i Amir i Ivan bili su večeras pravi, veliki umjetnici, ali pored toga i djeca svojih, naših Ploča.

Tekst i foto: Ana Musa

lijepa-nasa.bloger.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.