Kultura

Glas Ploča 2017: Nikola i Marija osvojili nagrade za prva mjesta žirija i publike!

Nikola Batinović iz Stabline osvojio je prvu nagradu stručnog žirija na Glasu Ploča 2017. održanog sinoć na prepunom trgu ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje u Pločama.

U konkurenciji 10 izvođača, Nikola je oduševio izvedbom “Igra bez granica” (Toše Proeski).

Prvo mjesto publike osvojila je Marija Prevšić iz Neuma sjajnom izvedbom Nocturno od Olivera, druga je bila mlada Opuzenka Ema Bašić koja se predstavila pjesmom “No one” od Alicie Keys, dok su treće mjesto po izboru publike osvojile sestre Lara i Karla Grgurinović odličnim nastupom sa pjesmom “Slobodna” (Mia).


Prema riječima organizatora, djeca su zadovoljna svojim nastupima, bilo je dosta treme, a i žiri se poslije lomio oko odluke, pohvalivsi njihovu tremu kao znak da su ozbiljno pristupili svom zadatku.

Da je natjecanje bilo iznimno kvalitetno i ujednačeno, dokazuje i činjenica da je žiri u sastavu: Jasna Krilić, profesorica glazbenog odjela škole Vladimir Nazor Ploče; Ivana Radaljac Krušlin, radijsko – televizijska novinarka HRT-a i radijskih postaja; Željko Krušlin Kruška, glazbenik, skladatelj i tekstopisac, dugo vijećao oko pobjednika, istaknuvsi kako je mnogo teze izvoditi pjesmu na hrvatskom jeziku, kao i to da su uzivali u njihovim nastupima i da ima talenta. Kod Marije i Nikole svidjelo im se sto su pjesmu dozivjeli i prezentirali na svoj nacin, ubacili dio sebe pokazujuci da to nije kopija originalne izvedbe.Spomenimo još i da Nikola već 7 godina nastupa na glasu Ploča, a ima tek 13 godina! I da već ima iskustva u osvajanju glasa Ploča jer je to učinio i 2015. godine.

Čestitamo još jednom pobjednicima i svim natjecateljima! Bila je to lijepa pločanska glazbena večer.