Kultura

Fotografije neretvanskog zeta neće vas ostaviti ravnodušnima: Dalmatinska zagora koja izumire

Leo Lendić koji djeluje pod fotografskim/umjetničkim imenom Leonardo Della Vega posjetio je okolicu Labina u trogirskom zaleđu. Leonardo je inače neretvanski zet, koji je zaljubljen u fotografiranje. Rođen je 14. svibnja 1964. Fotografijom se bavi od svoje 8. godine. Prvu izložbu imao je u Osnovnoj školi Šime Krstulović na Skalicama.

Unuk je  poznatog splitskog fotoreportera Stjepana Šimića čiji sam “fotografski gen” najvjerojatnije pokupio, izjavio je neretvanski zet. Upravo je fotografijom infiltrirana cijela obitelj Šimić.

Snimio je napuštene i urušene stare dalmatinske kuće, a tek se iz pokojeg ognjišta diže dim. Sela su većinom iseljena, s pokojim starijim stanovnicima koji su ostali živjeti.


Prekrasne kadrove pogledajte u nastavku.

Foto: Leonardo della Vega

Fotograf Leo Lendić

Foto: Saša Burić/CROPIX

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.