Kultura

[FOTO] U Franićima održan tradicionalni 21. po redu turnir u plovkanju

U malom mistu Franići Bristov Dolac održan je u subotu, 26.5.2018 god tradicionalni, 21 po redu turnir u plovkanju. Nastupilo je 8 muških i 4 ženske ekipe. Plovkanje je drevna igra koja traje već stotinama godina i slična je boćanju, a igra se sa kamenom.

– Došli smo do malih promjena u organizaciji, mladi naraštaji su preuzeli od svojih starješina ovaj tradicionalni turnir iz razloga da se ne izgubi ova predivna manifestacija.. Zadovoljni smo odazivom ljudi ali bi željeli za sljedeću godinu ovaj događaj dignuti na još veću razinu. Turnir je prošao i vise od očekivanog, bilo je zabave, pjesme i druženja do kasnih sati. Hvala svima na sudjelovanju, gostima i prijateljima, a nama je najbitnija stvar sačuvati ovaj tradicionalni turnir kojeg su nam pružili naši stari – za Ploče Online su izjavili organizatori turnira.

A kako je bilo, pogledajte u foto galeriji:


Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.