Kultura

FLORAART NA BUNDEKU: Zapažen nastup Roberte Markote na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu

Zagrebačko jezero Bundek i ovog je proljeća bilo najljepša gradska cvjetna oaza, u kojoj su uživali brojni posjetitelji Međunarodne vrtne izložbe Floraart. Ove se godine Floraart, uvijek atraktivno zagrebačko hortikulturalno događanje, organiziralo po 56. put.

U fokusu 56. izdanja sajma su mali obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a osim onih koji proizvode cvijeće i bilje, mogu se ondje naći i predstavnici “srodnih” djelatnosti. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Jedna od natjecatelja bila je i naša Roberta Markota iz Ploča koja je predstavila Neretvu svojim dekoracijama i postigla zapežen rezultat.. Veliku pažnju je privukla svojom osobnom prezentacijom Cvjetni afrodizijak s kamenicama koji je bio složen od pravih mamaca za uzgoj kamenica iz Malostonskog zaljeva.


Bravo!

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.