Kultura

Film “Mater” našeg Jure Pavlovića proglašen najboljim filmom u regiji!

Film Mater redatelja Jure Pavlovića osvojio je nagradu “Nebojša Đukelić” za najbolji film iz regije na 48. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST u Beogradu.

Jure Pavlović je hrvatski redatelj i scenarist, naš Pločanin, koji se 2015. godine proslavio osvajanjem nagrade Europske filmske akademije za kratki film Piknik.

“Mater” donosi priču o Jasni, koju je utjelovila Daria Lorenci-Flatz, koja nakon što dobije vijest o terminalnoj bolesti majke Anke, koju tumači Neva Rošić, koja živi sama u selu u dolini Neretve, ostavlja svoj užurbani obiteljski život u Njemačkoj i odlazi u posjetu majci kako bi, između ostalog, omogućila njenu prisilnu hospitalizaciju. Međutim, posjeta se produžuje te na vidjelo počinju izlaziti stare obiteljske tajne koje će ih obje natjerati da preispitaju narušene odnose.


Jure čestitamo!

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.