Kultura

Dom kulture, 14.07., 20:30: “Djevojke koje sanjaju more”

Priča o dvanaest 80-godišnjih “djevojaka” iz zabačenog talijanskog planinskog sela koje odluče prkositi reumatizmu, strahovima i ekonomskoj krizi kako bi otišle na more po prvi put u životu – i to u Hrvatsku. Filmsko putovanje u zajednicu žena odlučnih da učine sve – čak i da poziraju za kalendar ili se uhvate u koštac s internetom – kako bi po prvi put umočile stopala u more.

Film je ovo koji je oduševio i od srca nasmijao publiku u svim mjestima i gradovima u kojima se prikazivao. Ni mukotrpno prikupljanje donacija, ni nemoć u poznim godinama, ni nadmetanje s vatrogascima u prodaji kalendara… Sve prepreke uspješno su savladale i stigle do mora na zadarskoj plaži Kolovare, a stigle su i do Kukljice gdje su sudjelovale u veličanstvenoj morskoj procesiji koja štuje Gospu od Sniga, baš kao i njihovo selo Daone.

Producenti Vanja Jambrović i Tibor Keser ističu kako vlada veliko zanimanje za film, te se pregovara o mogućnostima da upravo ciljano za stariju populaciju bude prikazivan u cijeloj Hrvatskoj.


„DJEVOJKE KOJE SANJAJU MORE“, urnebesna dokumentarna komedija
DOM KULTURE PLOČE, 14.07.2017., 20.30h
Cijena ulaznice: 20,00 kn

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.