Kultura

Događaji u Narodnoj knjižnici Ploče

Multimedijska radionica

Multimedijska kreativna radionica za djecu od 6 do 11 godina u srijedu, 02.11.2016. u 18 sati Narodnoj knjižnici Ploče.

Radionicu će voditi učiteljice Goga & Duška.

Milana Vlaović

U četvrtak, 03.11.2016. u 19 sati Narodna knjižnica Ploče ugostit će Milanu Vlaović, diplomiranu novinarku, skladateljicu, kolumnisticu i spisateljicu.


Autorica će promovirati svoj najnoviji roman „Glad“, a program će voditi Melanija Mijoč, prof. hrv. jezika i književnosti.

O romanu – autor teksta Davor Špišić

Hitchcock bi obožavao glavnu junakinju romana Glad. Izabela kao da dolazi iz vrtoglavice njegovih savršenih žena s kaosom pod kožom. Prirodno platinasta ljepotica sa srcem utamničenim u strahu od luzerstva i mazohističkog gušenja samosvijesti, pokreće i upada u niz antiherojskih poteza posve dvojbenog ishoda. Sve su opcije do kraja otvorene. Glad ove naoko krhke a stjenovite žene, koja putuje u srce svoje tame, mogla bi završiti na tisuće načina – od zločina iz očaja do predaje ili nade. Zato je strašno uzbudljivo putovati s Izabelom i dijeliti njezine rane, čežnje i katarze.

Milana Vlaović proizvela je začudnu, mimikrijsku metažanrovsku prozu kojom gipko i hazarderski hrani čitateljsku žudnju. Erotična, ironična, glamurozna i eskapistička a onda opet žestoko svrdlajuća kroz pustopoljine ljudske psihe, Milana Vlaović ispisala je roman koji se guta u dahu. Glad počinje kao raskošna sapunica, a zatim gorko demaskira obiteljska nasilja, ksenofobiju, rasizam i ukletost predatorskih vrhova drušva. Roman Sfinga.