Kultura

Dobitnik nagrade “Status” Bobo Grujičić za RPP: Rijeka je kao Ploče na stereoidima

Kako smo već i pisali – LINK, 22. dodjela Nagrade Status, glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini, nakon 9 godina je održana u Zagrebu. U kategoriji Zabavna, pop – rock i urbana glazba – BUBNJEVI nagradu “STATUS” dobio je naš Slobodan Bobo Grujičić.

Bobo je danas dao odličan intervju za Radio Ploče u kojem je govorio o svojim počecima od limene glazbe u Pločama, preko grupe Grad, 777, En Face, Urbana, LET3, Kojota u kojima svira i danas. Bilo je spomena i o riječkoj rock sceni, usporedbi sa rodnim Pločama kojima se uvijek vraća, a posebna je tradicija postalo puštanje muzike za vrijeme Maratona lađa, kao DJ, što je još jedna njegova velika ljubav.

– Uživam u ovome šta radim, za moj rockerski razvoj mi je bila bitna ta klima u Pločama koja je definitivno, za razliku od ostatke mikrolokacije, prevladavajuće rokerska. Onda i sada. To je naše “narodno blago”. U kontaktu sam sa puno mladih ljudi u Pločama, rock and roll je još uvijek dominantna kultura u Pločama mada to vama vjerovatno tako ne izgleda. A tako je i u Rijeci. Rijeka su Ploče na stereoidima, kako ja to volim reći – između ostalog je u razgovoru za RPP rekao Bobo.


Cijeli razgovor poslušajte – OVDJE