Kultura

Dobitnica nagrade “EMMY” u dolini Neretve snima putopisni šou

U dolini Neretve ovog tjedna boravi Ashley Colburn, američka producentica i redateljica putopisnih šoua, a za jedan zvan „WOW Croatia“ dobila je 2010. godine i nagradu „Emmy “. Ashley je dobila i drugi Emmy 2012. godine , a sada snima novi putopisni šou u Hrvatskoj i to baš jedan veći segment u dolini Neretve.

Ashley se sa suradnicima za pomoć obratila Udruzi lađara Neretve, a oni su uputili Ashley na suradnika koji je izabrao Krvavac za snimanje nekoliko kadrova u kojima Ashley pokušava lancati, veslati i saznati više o lađi i Maratonu lađa te povijesti lađe.

U višesatnom snimanju je sudjelovalo i nekoliko članova ekipe „Gospa karmelska“ Krvavac koji su se pokazali izvrsni domaćini te su Ashley uručili i malu lađu kao poklon koja će se čak u emisiji koristiti i kao pokazna lađa u jednoj od scena.


Zanimljivo je da se Ashley okušala u modernom veslanju u lađi i odmah “uhvatila ritam” te je čak veslala gotovo pola sata!

Nakon toga se Ashley uputila u Rogotin gdje je u radionici Ante Glamuzine Lamze predstavljena tradicija izgradnje lađe. U popodnevnim satima Ashley je veslala sa ženskom ekipom “Metkovke” te će s njima nastupiti i na Maratonu lađa.

Veliku pomoć u organizaciji neretvanskog snimanja Ashley pruža i Turistička zajednica.

matijevici.blog.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.