Kultura

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti: Radojka Šverko održala koncert za pamćenje

Velika hrvatska glazbena diva, Radojka Šverko, jučer se po prvi put u svojoj 50 godina dugoj karijeri predstavila Pločanima.
Učinila je to na maestralan način, kako jednoj divi to i priliči, prekrasnim glazbenim koncertom u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja.

Na početku lijepe pločanske ljetne večeri, a poslije nastupa KUD Ploče, prisutnima se obratio gradonačelnik Mišo Krstičević koji se prigodnim riječima osvrnuo na važnost današnjeg dana, velikog u hrvatskoj povijesti. Posebno se zahvalio hrvatskim braniteljima zbog kojih danas imamo slobodnu, cjelovitu i neovisnu domovinu.

Radojka Šverko je otvorila koncert svojom velikom uspješnicom “Kud plovi ovaj brod” nakon kojeg je nastavila nizati svevremenske hitove iz svoje prebogate glazbene karijere.
Publika je izvrsno reagirala na sve izvedbe, a bilo je tu za svakoga ponešto, od poznatih autorskih balada preko obrada Beatlesa, mjuzikla do Ave Maria..


Vanserijski vokal i izvrsni prateći bend u neopisivom ambijentu ispred pločanske crkve učinili su ovu pločansku večer nezaboravnom.
Šverko se dosta emotivno zahvalila na pozivu da napokon nastupi u Pločama. Prvi put u 50 godina!

Pri kraju koncerta na pozornici joj se pridružila pločanska klapa Stina u izvedbi velikog hita “Lanterna”.

Što reći, uživali smo u visokokvalitenoj glazbi, ugodnom ambijentu… Vvelika glazbena noć.

Ploče su na dostojanstven način obilježili ovaj veliki dan.