Kultura

Četvrtak, 21:00 u Domu kulture: Monodrama „Samo jedna žena“

U četvrtak, 20. srpnja 2017. u 21.00, u Domu kulture Ploče, u sklopu Pločanskog ljeta, održat će se kazališna predstava “Samo jedna žena” u produkciji GALA teatra. Režiju tragikomične monodrame potpisuje Đuro Roić. Glumica je Matija Prskalo.

Iako je predstava monodrama – tragikomedija, ona svejedno obiluje mnoštvom likova, pa tako upoznajemo muža zlostavljača, mladog ljubavnika, susjeda voajera i još drugih lica koji Mariji zagorčavaju život – ispričala je lijepa glumica nedavno za portal Scena.hr. Dodaje da monodramu ‘Samo jedna žena‘ završava s puškom u ruci.

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju?


Marija (Matija Prskalo) naivno, ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?!

Prepoznajemo u njenoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih! Kako to Marija podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže ‘dopale’ i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? Pogledajte u predstavi ‘Samo jedna žena’.

Matija Prskalo je poznata filmska, televizijska i kazališna glumica. Glumila je u brojnim filmovima, tv serijama i kazališnim predstavama, a sad se prvi put okušava i u monodrami. Redatelj predstave je Đuro Roić.

Dom kulture Ploče, 20.07, s početkom u 21 sat!
ULAZ SLOBODAN!!!

 

Foto: Histioni