Kultura

Brojna publika posjetila Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona Vid

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama organiziralo je sinoć 19. Noć muzeja.


vogodišnjom temom ‘Muzeji i nova publika’ naglasak je stavljen na ulogu muzeja u zajednici te privlačenje novih posjetitelja. U program manifestacije su tradicionalno bili uključeni i Prirodoslovni muzej Metković te Arheološki muzej Narona Vid koje je, kao i svake prethodne godine, posjetila brojna publika.

Prirodoslovni muzej Metković tijekom cijeloga dana imao je slobodan ulaz za posjetitelje, a brojni su došli razgledati stalni postav jednoga od najboljih prirodoslovnih muzeja u RH, a i šire.

Arheološki muzej Narona od svog otvorenja 2007. godine sudjeluje u ovoj muzejskoj akciji. Osim specijalnih vodstva na temu ‘Odnos prema starijima u starom Rimu’ i poster prezentacije ‘Jeste li znali da se ove godine navršava 10 godina od proglašenja Arheološke zone i kulturno-povijesne cjeline Narona – Vid kod Metkovića (Z-6193)?’ održane su zanimljive radionice ‘Zlatovez u slici’ za odrasle i za djecu. Cilj radionica bio je upoznati posjetitelje s tehnikom zlatoveza, potaknuti ih na izradu te na taj način sačuvati od zaborava umijeće izrade rukotvorina. Tijekom događanja prezentiran je dio fotografija iz dokumentacijskog fonda Arheološkog muzeja Narona na temu ‘Narona – nekad i sad’ kojom se željelo upoznati posjetitelje s promjenama na spomenicima i krajoliku oko Vida koje su se dogodile u zadnjih nekoliko desetljeća. Glazbeni dio programa upotpunio je nastup KUD-a Metković.

Tekst i fotografije: metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.