Kultura

Branko Medak, “neretvanski slavuj”, objavio album prvijenac “Dalmacija uvik fali”

Branko Medak izvrsni je tenor iz Neretve kojeg su nakon zapaženog nastupa na prošlogodišnjem Splitskom festivalu s pjesmom “Dalmacija uvijek fali” mnogi usporedili sa slavnim Vinkom Cocem.

Uoči njegovog ovogodišnjeg nastupa na Splitskom festivalu, Croatia Records objavljuje njegov debitantski album s 12 pjesama među kojima su najpoznatije “Dalmacija uvik fali”, “Repatice”, “Karma južnjačka” duet s Davorom Radolfijem, te “Feral”i “Imat tebe cilu” kojima je osvojio srca mnogobrojne publike i u kojima se osjeti onaj istinski zvuk Dalmacije. Mnoge od tih pjesama su i nagrađivane na festivalima kao sto su Melodije hrvatskog juga, Marko Polo fest itd.

Branko će Splitskom festivalu nastupiti s pjesmom “Kad zapiva Dalmacija”, a u subotu u 12 sati u restoranu Bajamonti predstavit će svoj novi album novinarima na press konferenciji Splitskog festivala.


“Ovo je doslovno ostvarenje mojih snova. Zahvalio bih svima koji su mi pomogli da dođe do ovog trenutka. Posebno zahvaljujem Denisu Batinoviću-Pekmi, Želimiru Škarponi, Daliboru Musapu, Nedu Zubanu, Ivici Brnasu-Fudi i Lući Lu koja je napisala pjesmu ‘Karma južnjačka’”, a koju sam otpjevao u duetu s mojim prijateljem Davorom Radolfijem. Hvala svim sponzorima koji su učinili ovo sve mogućim”, izjavio je Branko za portal “Metković news”.

https://www.deezer.com/album/67160982