Kultura

Branitelji organizirali čišćenja pločanskog podmorja

udruga branitelja grada ploča u akciji čišćenja podmorja 2015. godine by ante šunjić / slobodnadalmacija.hr

Vrlo aktivna pločanska udruga na svim društvenim područjima, Udruga branitelja grada Ploča, dala je svoj doprinos u još jednom aspektu života lokalne zajednice.


Naime, osnovavši sekciju ronilaca u sklopu udruge, odlučili su se organizirati akciju čišćenja pločanskog podmorja. Takvih akcija zasigurno uvijek nedostaje s obzirom na, nažalost, nezamislivo veliku količinu otpada u našem podmorju.

Pločani su ovaj put čistili podmorje stare i nove plaže, a za samo nekoliko sati napunjene su dvije velike “baje” otpada. Predsjednik Udruge Željko Čović rekao je kako će se ovakva akcija uskoro ponoviti.

U održanoj akciji nije bila angažirana samo sekcija ronilaca, s obzirom na to da je ostatak braniteljske ekipe spremio ručak za kolege.

Tekst i foto: Ante Šunjić
www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.