Kultura Zabava

BOGAT PROGRAM ADVENTA U PLOČAMA Koncerti Škugora, Spalata i Stavrosa te brojne predstave i radionice za sve generacije

Predstavljen je bogat adventski program koji će se u Pločama odvijati od 23. studenog do 6. siječnja na više lokacija u gradu, s centralnim mjestom događanja u parku na rivi gdje će biti smještene dvije ugostiteljske kućice.

Advent u Pločama donosi ukupno 40-ak događanja, koncerata, predstava, izložbi, radionica…, tijekom šest tjedana trajanja, a u raznolikom i sadržajnom rasporedu sve generacije moći će pronaći nešto za sebe.

Među ostalim, koncerte će održati ponajbolji hrvatski tenor Marko Škugor (1.12.), legendarni Tedi Spalato (15.12.), izvrsni jazz sastav Jappa&Sara (22.12.) te višestruko nagrađivani Hrvatski puhački orkestar Imotski (23.12.). Za doček prije dočeka, 30. prosinca u parku, za Pločanke i Pločane nastupit će Jasmin Stavros.


Najmlađi će se veseliti predstavama kao što su “Avanture Sv. Nikole” (4.12., park na rivi) i “Božićna čarolija” (3.12., park na rivi). Gastro entuzijasti moći će okušati svoje znanje na radionici s poznatom slastičarkom Teom Mamut i S.Š. A.K. Miošića u restoranu Mornar (7.12.), a na Badnjak u podne u parku će se dijeliti bakalar za građane.

„U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, TZ-om Ploče i Radio Ploče osmislili smo nikad bogatiji i raznolikiji adventski program. Glazbeni dio je uglavnom u znaku popularne dalmatinske glazbe što vjerujemo da će veseliti sve naše građanke i građane. Veselim se božićnoj atmosferi i druženju u parku na rivi. Pozivam Pločanke i Pločane da u dobrom duhu i u velikom broju ispratimo godinu na izmaku“, poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Adventski program počinje 23. studenog u POU Ploče gdje se od 18 sati održava radionica adventskih ukrasa za odrasle, kao i 9. prosinca, a radionica za djecu na rasporedu je 26. studenog i 5. prosinca.

 

Upravo je raspisan i javni natječaj za davanje u zakup ugostiteljskih kućica u parku na rivi, a detalji natječaja mogu se pronaći na službenoj stranici Grada Ploča na ovoj poveznici.

 

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.