Kultura

Blago Neretve i Primorja opravdalo očekivanja

blago neretve i primorja by ante šunjić / dubrovacki.hr

U organizaciji Udruge branitelja Grada Ploča održana manifestacija „Blago Neretve i Primorja u pjesmi, plesu i plodovima rada“
Uz nazočnost šestotinjak izlagača, izvođača i posjetitelja održana je – sada već tradicionalna – manifestacija „BLAGO NERETVE I PRIMORJA u pjesmi, plesu i plodovima rada“ u organizaciji Udruge branitelja Grada Ploča. 35 izlagača iz doline Neretve i Primorja izložilo je plodove svog rada – rukotvorine i prehrambene proizvode – dok su neki i na licu mjesta pokazali što znaju kuhajući i nudeći na konzumaciju posjetiteljima tradicionalna neretvanska jela.
U organizaciji Udruge branitelja Grada Ploča za izvođače koji su pjesmom i plesom zabavili posjetitelje i izlagače pripremljena su jela s roštilja. Nakon nešto više od sata programa u kojem su se pjevale muške i ženske klapske pjesme te izveli plesovi Korčule i Konavala te po dvije ženske i muške pjevačke solo dionice i publika i izvođači razgledali su izloženo u predvorju i restoranskom dijelu Doma kulture te nakon što su vidom i sluhom nahranili dušu mogli su proizvode opipati, omirisati i okusiti. Nakon što je svih pet čula svojim vlasnicima priuštilo užitak, šesto čulo govori da ovo nije posljednja ovakva manifestacija. Vidno zadovoljni predsjednik Udruge branitelja Grada Ploča Željko Čović, istaknuo je da se dogodine nada još većem posjetu. Čović je u ime Udruge zahvalio svim posjetiteljima te osobito izlagačima i izvođačima.

Tekst i foto: Ante Šunjić
www.dubrovacki.hr