Kultura

Bernardu Čoviću nagrada publike na 14. natječaju agencije Beta

Pobjednik 14. natječaja za Betinu fotografiju godine je fotoreporter AFP-a Robert Atanasovski za fotografiju “Šarena revolucija”, priopćeno je jučer u Beogradu.

Drugo i treće mesto osvojili su fotoreporteri medijske kuće “Ringier Axel Springer”, Mitar Mitrović za fotografiju “Kupanje” i Vladimir Živojinović za fotografiju “Dimitrije Tucovic”.

Nagradu publike dobio je fotoreporter “Glasa Koncila” Bernard Čović za fotografiju “Vratio se Leopold”.


Na 14. natječaj Betina fotografija godine stiglo je više od 300 radova 76 autora, medijskih profesionalaca iz osam europskih zemalja.

Nagrade u vrijednosti od 1.000 EUR za prvo mjesto, 750 EUR za drugo i 500 EUR za treće, kao i nagrada publike – fotoaparat Sony α6300, uručene su dobitnicima na otvaranju izložbe u Dorćol placu gdje je izloženo 46 radova.

Betina fotografija godine je jedini međunarodni natječaj medijske profesionalne fotografije u jugoistočnoj Europi, a na dosadašnjih 14 natječaja sudjelovala su 1.273 fotoreportera s 5.590 radova.

Manifestacija značajno doprinosi popularizaciji medijske fotografije, suradnji profesionalaca, razmjeni iskustava i međusobnom razumijevanju.

Natječaj i izložbu Betina fotografija godine su podržale kompanije Pošta Srbije, Imlek, Bambi, Knjaz Miloš, Sony i hotel Bohemian.

Tekst i foto: www.beta.rs