Kultura

ATT Ploče donirali Narodnoj knjižnici Ploče 30 tisuća kuna

Narodna knjižnica Ploče dobila je vrijednu donaciju u iznosu od 30.000,00 kn od Adriatic Tank Terminals d.o.o.-a koju je potvrdio njen direktor Gerrit Quint.

Knjižnica, iako u novom prostoru, ima problema sa smještajem knjižne građe. Svake godine u knjižnicu stigne oko 1300 novih naslova koje nabavljamo kupnjom, otkupom Ministarstva kulture i darom. Zahvaljujući ovoj donaciji nabavili smo prijeko potrebnu dodatnu opremu (police – cca 46 m polica, korito, pokretni pano), i tako dobili više mjesta za smještaj knjižne građe (za preko 1400 jedinica knjižne građe) i time učinili knjižni fond dostupniji našim članovima, ali i ostalim korisnicima.

Adriatic Tank Terminals d.o.o.-a prepoznao je važnu ulogu Narodne knjižnice Ploče koja osim svoje osnovne djelatnosti, promicanja pisane riječi i pismenosti provodi brojne aktivnosti u vidu promocija knjiga lokalnih i hrvatskih autora, edukativnih predavanja za djecu i odrasle, radionice, tečajeve, izložbe i svirke čime potvrđuje svoj status kao jedne od vodećih kulturnih ustanova u Gradu.


Različiti sadržaji bogatog programa Knjižnice učinili su našu ustanovu centrom zajednice u kojoj knjižnica djeluje i u kojoj svatko osim ponuđene knjižne građe može sudjelovati i u raznovrsnom programu koji organiziramo.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Gerrit Quint i Adriatic Tank Terminals d.o.o.-a.

Narodna knjižnica Ploče