Kultura

Ana Musa: Nedamo se!

Ovce su se pokazale kao lavovi, a organizatori su stvarno mislili da idu među glupe ovčice. E, pa Neretvani su večeras pokazali koliko mogu biti jaki, pametni i podsmješljivi. Ono što je poanta večerašnje priče iz Pastoralnog centra je jaka poruka: ne damo se!

Jedna mlada pametnica, bivša članica udruge Lijepa naša u momentu kada se prikazivala termoelektrana, a nedaleko nje zelena travica na kojoj pasu ovce, uzviknula je: Eno nas! Ovakva reakcija može izazvati samo salve smijeha, jer je ona sama vrlo pametna cura, kao i svi drugi koji su ekipu zagovarača zasuli pitanjima. Ljudi su pokazali da mogu biti i verbalni lavovi kada je sudbina naše doline u pitanju.

Sve u svemu, iako je, sportski rečeno, utakmica bila na terenu protivnika, bome je bod za nas, protivnike TE. Gosn Begović, Jurčević i neki lik koji je, navodno, ekolog – večeras neće baš ugodno spavati.


Mogu oni o svojoj tehnologiji pričati bajke, neće im to više prolaziti tek tako. U vrijeme interneta sve su informacije dostupne, pa kolikogod se oni trudili prikazati stvar savršenom, ono što prešute mi uspješno nađemo. Gdje god imamo na djelu upotrebu tehnologije u službi profita rezultat je katastrofalan. Pred profitom padaju svi: političari, struka, institucije sistema , ministri, pravosuđe, mediji, a često i sami građani.
Utakmica se nastavlja, sada smo mi na redu!!!

Više fotografija na lijepa-nasa.bloger.index.hr