Kultura

Aleksandar Stanković u Narodnoj knjižnici Ploče predstavio svoju zadnju knjigu

“Srijedom u 19”

U Narodnoj knjižnici Ploče sinoć je  gostovao popularni novinar i tv-voditelj Aleksandar Stanković. U prepunoj knjižnici kroz razgovor koji je s njim znalački vodio Jurica Karamatić, mnogobrojna publika imala je priliku upoznati  se sa trećom knjigom Aleksandra Stankovića, “Sto faca i Aca”.

Nakon objavljene tri zbirke poezije, u svojoj publicističkoj knjizi reminiscencija nakon više od 14 godina i gotovo 550 emisija iza sebe, autor otkriva detalje koji su se zbivali prije emisije ‘Nedjeljom u 2’ ili poslije nje. Kako se moglo čuti, emisije u kojoj gostuju političari su u pravilu gledanije od emisija u kojoj gostuju znanstvenici, pjevači ili umjetnici, ali je iznimka bila emisija sa Lepom Brenom, koja je bila najgledanija do sad. Nju je gledalo milijun i 200 tisuća gledatelja.


Kao najtežu emisiju, Stanković je izdvojio onu sa Borisom Škegrom, a najviše je kritika dobio na emisiju sa Ivom Sanaderom prošle godine, pojasnivši da najžešće kritike prima upravo od struke.

Osim što je, za ilustraciju, pročitao neke tekstove iz knjige Stanković je mirno odgovarao i na pitanja posjetitelja pa i na ona provokativnija.

Kako to već obično bude na kraju, Stanković se potpisivao kupcima svoje najnovije knjige, a neki su osim te kupovali i neke od njegovih triju pjesničkih zbirka. Sve u svemu, bila je to jedna lijepa večer u pločanskoj gradskoj knjižnici.

aca2foto: Andrea Stanić/facebook

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.