Kultura

ADVENT U KRVAVCU: U Domu kulture Krvavac održan koncert ‘Noć folklora’

U Domu kulture Krvavac u subotu s početkom u 19 sati, održao se tradicionalni kulturno zabavni program pod pokroviteljstvom Općine Kula Norinska i Dubrovačko-neretvanske županije. Za dobru organizaciju pobrinulo se Kulturno umjetničko društvo Župa Bagalović, piše portal Metkovic news.

Sa božićnim kapicama i veselim pjesmama, najmlađa skupina KUD-a Župa Bagalović otvorila je svečanost i u potpunosti donijela duh predblagdanskog raspoloženja.

Nastupali su i prijatelji KUD-a, folklorna skupina iz Splita, zatim i ženska klapa Arija. Gosti iz susjedne Hercegovine bili su HKUD “Drijeva“ Gabela i HKUD “Fra Bernardin Smoljan“ Rodoč.


KUD Župa Bagalović zatvorio je svečanost, otplesavši upravo im onaj najdraži i među publikom najpopularniji ples – Linđo.

Kao iznenađenje za najmlađe, pojavio se i Djed Božićnjak koji je darovao mališane.

“Neizmjerno mi je drago što smo uspjeli održati ovaj koncert povodom ‘Noći folklora’, usprkos pandemiji i dugoj nemogućnosti održavanja proba. Posebno se želim zahvaliti općini i županiji bez čije suradnje ne bi bilo ni večerašnjeg koncerta“, rekao je predsjednik KUD-a Siniša Jerković.

Načelnik Općine Kula Norinska, Nikola Krstičević zahvaljuje se svim gostima koji su svojim dolaskom uveličali koncert.

Foto: Metkovic-news.com