Kultura

3. poetsko-glazbena večer u Narodnoj knjižnici Ploče: Večer ljubavi

večer ljubavi by osnovna škola

Veljača je mjesec ljubavi, a mi se već treću godinu zaredom s uzbuđenjem i radošću okupljamo u Narodnoj knjižnici Ploče kako bismo barem jednu večer posvetili ljubavi. I učenici i učitelji Hrvatskog jezika već danima su u potpunosti posvećeni ljubavnim stihovima i tekstovima kako bi što pripremljeniji prenijeli svoj zanos ostalim učenicima, roditeljima i svim prisutnima u knjižnici na „večeri ljubavi“.

Za cijelu organizaciju zaslužan je Aktiv Hrvatskog jezika (učiteljice Ivana Pudar Pećar, Jelena Ćelić i učitelj Zoran Sršen)

Ove godine u programu je aktivno sudjelovalo čak 25 učenika koji su svoje umijeće recitiranja, glume i pjevanja prikazali u 40 minuta trajanja svečanosti.


Učenici su nas podsjetili da od naše ljubavi i sreće i zvijezde mogu postati veće, vratili su nas u vremena prvih ljubavi, prikazali kako ljubav djeluje na mlada učenička srca…Pažnju su nam usmjerili i na veličinu majčinske ljubavi, krasnoslovili su o ljubavnim susretima te o pravoj, istinskoj i vječnoj ljubavi.

Bila je tu i šaljiva dramska točka Romea i Julio o modernoj, učeničkoj ljubavi nadahnutoj slavnim Shakespeareovim junacima. Treba naglasiti i vrijednost glazbenih nastupa. Učenik Nikola Batinović autorskom pjesmom To je prva ljubav oduševio je sigurnim i zvonkim glasom, dok su osmaši Điva Ižotić i Mladen Nuić iznenadili sve okupljene gotovo profesionalnim izvedbama pjesama Wanted i Za ljubav treba imat dušu. Učenicima je posebno drago bilo što je i nastavnica Ivana otpjevala dvije prigodne pjesme.

Pojedine točke bile su popraćene i prigodnim ppt prezentacijama i glazbenom podlogom. Pri kraju programa svi okupljeni mogli su pogledati 20-ak odabranih fotografija fotonatječaja „Znakovi ljubavi“ koji je sa svojim učenicima osmislila i provela nastavnica Ivana Pudar Pećar.

Također su dodijeljene i prve tri nagrade najuspješnijim fotografijama: 1. nagradu osvojila je učenica Josipa Žderić za fotografiju naziva: „Tek kad ovo postigneš, nešto si uradio“, 2. nagrada pripala je učenici Nini Barbir za fotografiju zanimljivog naziva „Sestra koju mi je Bog zaboravio dati“, a treću nagradu osvojila je učenica Ana Dominiković za fotografiju „Ljubav je tajanstvena“. Plakati s fotografijama učenika koje prikazuju njihov doživljaj ljubavi izvrsno su upotpunili ugođaj cijele svečanosti.

Zaključak je da ljubav nikad ne prestaje! Ljubav su pokazali i svi koji su tu večer bili u knjižnici jer su pozorno pratili sve nastupe te su učenike srdačno nagrađivali glasnim pljeskom koji je najiskrenije priznanje učenicima i učiteljima za uloženi trud.

Tekst i foto: os-vnazor-ploce.skole.hr