Kultura

16.08., 20:30: Izložba slika Elle Fleš uz koncert klasične glazbe prof. Marice Vilibić

16. kolovoza 2017. godine u izložbenoj sali Pučkog otvorenog učilišta Ploče uživajte u otvorenju izložbe slika “Portreti glazbe“ svjetski poznate autorice Elle Fleš. Izložbu slika pratit će koncert klasične glazbe profesorice Marice Vilibić.

Izložba se sastoji od portreta glazbenika nastalih u izvođenju klasične glazbe u različitim državama svijeta, ponajviše SAD-a. Posebna zanimljivost večeri je upravo to da će slikarica uživo za vrijeme izvođenja koncerta pred publikom u dvorani stvarati još jedan takav portret pod dojmom Bachove glazbe, ovaj put portret naše Marice Vilibić. Isto djelo pridružit će se seriji portreta glazbe.
Biografija:
Akademska slikarica Ella Fleš rođena je 1955. u Aranđelovcu. Od trenutka kad je u svojoj šestoj godini uzela kist u ruke osjetila je slikarski talent i znala da će joj slikarstvo postati životni poziv. Nakon diplome 1979. odlazi živjeti i raditi u Vancouver i Montreal gdje se uključuje u likovni svijet grada, postavlja samostalne i skupne izložbe u raznim galerijama Kanade i SAD-a. Imala je 20 samostalnih i više skupnih izložbi na raznim stranama svijeta.

Već dugi niz godina njeno uporište u stvaranju je na otoku Korčuli gdje veći dio godine boravi u uvali Poplat. Posebno je vezana za to malo slikovito mjesto koje drži svojim drugim domom.
Svake godine sudjeluje u likovnim događanjima otoka osobito za vrijeme održavanja ljetnih festivala.

Osmislila je izložbeni projekt “Portreti grada” u kojem u određenom gradu neposredno slika portrete istaknutih mještana (Mexico, Indija, Varaždin, vela luka itd.) U novije vrijeme istražuje motive glazbenih instrumenata tako da živu strukturu slike postavlja sama glazba u trenutku stvaranja. Upravo je to tema ove izložbe u Pločama za koju se nameće naziv – Portreti Glazbe.

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.