Crna kronika

ŽUPANIJSKI REKORDERI “Alkorekorderu” 10 tisuća kuna, “narkorekorderu” 16.290 kn kazne

Proteklog, posljednjeg siječanjskog tjedna, policijski su službenici najveće novčane kazne izrekli dvojici Dubrovčana zbog utvrđene alkoholizirannosti te prisutnosti tragova kemijskih opijata u krvi.

NAJVEĆA KONCENTRACIJA ALKOHOLA ZABILJEŽENA JE U DUBROVNIKU

Najveća koncentracija alkohola od 1,59 promila (odnosno grama po kilogramu težine) izmjerena je u noćnim satima 29. siječnja Dubrovčaninu (39) koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na Obali pape Ivana Pavla II u Gružu.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno kažnjen novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.


NAJVEĆA NOVČANA KAZNA IZREČENA JE U DUBROVNIKU

Najveća novčana kazna u iznosu od 16.290,00 kuna izrečena je mladom vozaču (29) osobnog vozila dubrovačkih registracija koji je tijekom nedjeljnog popodneva 30. siječnja, zaustavljen i kontroliran u Ulici Iva Vojnovića kada je testom na opojne droge utvrđena prisutnost na iste, nakon čega mu je određeno testiranje krvi i urina radi analize što je odbio. Osim toga, kod njega je pronađena manja količina amfetamina.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene  su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 503 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 253 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 56 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 23 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih zbog isteka prometne dozvole.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške