Crna kronika

ZLOČIN NA STAŠEVICI: Ovo je mladi ubojica koji je udavio oca jer mu nije dao ključeve auta

Kiša koja je u nedjelju čitav dan lijevala ko iz kabla nije mogla isprati tragove svirepog zločina u mjestu Staševica u zaleđu Ploča gdje je sin udavio vlastitog oca. Kako smo već pisali, Nikola Kežić (25) u napadu agresivnosti usmrtio je svoga oca Zorana (64). U nastavku prenosimo reportažu koju je za Slobodnu Dalmaciju napravio novinar Stanislav Soldo:

Ovakav stravičan zločin ne pamti se u Pločama i široj okolici.

Što je navelo Nikolu da oduzme život ocu nitko sa sigurnošću ne može kazati. Po jednoj verziji priča ugušio ga je kušinom a po drugoj udavio ga je golim rukama. No detalji će biti poznatiji nakon dovršene kriminalističke obrade.

Ipak, policija je za sada vrlo štura u svojim izvješćima i ne iznosi službene detalje ovoga zločina, ali po pričama koje smo doznali u Staševici svirepom ubojstvu prethodila je verbalna svađa oca i sina.


Nikola je navodno tražio ključeve osobnog automobila da sa njime pođe do grada, otac mu ih nije želio dati što je bio povod velikoj verbalnoj svađi u koju su se bili navodno upetljali i još neki članovi obitelji Kežić. No nitko nije mogao ni slutiti da će se obiteljska prepirka pretvoriti u neviđeni zločin koji je potresao pločanski kraj.

Nakon svađe i naguravanja Nikola je navodno otišao na kat kuće gdje se zatvorio u sobu. Nesretni otac nedugo zatim pošao je za njim kako bi ga umirio i izgladio nesporazum.

Međutim, situacija je otišla u posve drugom smjeru. U napadu bijesa i agresije Nikola je savladao oca Zorana, koji je bio bolestan i nije baš bio u fizičkoj kondiciji. Nedugo zatim ga je udavio.

Ubojica, Nikola Kežić je navodno otprije poznat po svom nasilničkom ponašanju a po pričanju mještana Staševice bio je sklon i konzumaciji droga. Svakako čudno se ponašao i mještani su ga se klonili – kazala nam je jedna postarija gospođa koja je željela ostati anonimna.

– Bože sačuvaj što se dogodilo. Ovo je malo mjesto i svatko svakoga poznaje. Čula sam da je mladić bio sudionik tučnjave prije nekoliko godina i da se od tada čudno ponašao. Ali ovakvo nešto nismo mogli ni slutiti – kazala je.

Inače, obitelj Kežić je slovila u Staševici kao mirna i povučena.

Osim Nikole, imaju još dvije kćerke i dva sina. Jedan je zaposlen u graničnoj policiji, drugi je inženjer u Konstruktora.
Jedna sestra je u Irskoj, gdje radi kao medicinska sestra.

– Taj mali nije nikako bio dobar. Od oca je stalno tražio novac. Nije želio raditi a novac mu nisu mogli napripraviti. Eto lani je bio zaposlen na javnim radovima, ništa nije želio raditi, samo je badava primao tu plaću – rekao nam je jedan od susjeda obitelji Kežić.

Navodno je završio mesarski zanat, ali tim se poslom nije želio baviti.

Od susjeda doznajemo da nije imao niti položen vozački ispit, a stalno je vozio auto. Zato mu nesretni Zoran nije ni dao ključeve da negdje ne pogine ili nekoga ne unesreći.

 

Tekst: Stanislav Soldo / www.slobodnadalmacija.hr
Foto: Denis Jerković / Hanza Media