Crna kronika

ZAUSTAVILA GA POLICIJA U STONU Dobio kaznu od čak 41 tisuću kuna

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a šestero je lakše ozlijeđenih. S materijalnom štetom zabilježeno je devet prometnih nesreća, priopćili suiz Policijske uprave.

Najveća koncentracija alkohola od 1,52 g/kg izmjerena je u večernjim satima u utorak, 4. listopada, 65-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 11.300 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od čak 41 tisuću kuna izrečena je 57-godišnjem vozaču osobnog vozila vukovarskih registarskih oznaka, višestrukom recidivistu prometnih prekršaja, koji je 3. listopada zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u mjestu Ston.


Također je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, da tijekom vožnje ne koristi zaštitni pojas te se prilikom prometne kontrole odbio testirati na prisutnost alkohola.

Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je izrečena spomenuta novčana kazna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške