Crna kronika

Zaposlenicima Raiffeisen banke u Metkoviću koji su pronevjerili više od 700.000 eura izrečene presude

Županijski sud u Dubrovniku je 28. veljače 2023., donio prvostupanjsku presudu u kaznenom predmetu po optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku od 17. prosinca 2020., protiv troje bankarskih službenika zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u stjecaju s kaznenim djelom krivotvorenja službenih ili poslovnih isprava iz čl. 279. stavak 1. Kaznenog zakona počinjenih na štetu banke čime je ta banka oštećena za 703.0129,11 eura.

Podsjetimo, radi se o slučaju u kojem su zaposlenici Raiffeisen banke u Metkoviću kriminalnim radnjama pronevjerili gore navedeni iznos.

Nepravomoćnom presudom su optužene dvije bankarske službenice osuđene na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, a jedan optuženi bankarski službenik na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.


Presudom je dosuđen, djelomično, imovinskopravni zahtjev oštećene banke tako da se optuženicima nalaže solidarno isplatiti 448.054,35 eura, zajedno s pripadajućom kamatom, a u cijelosti se dosuđuje imovinskopravni zahtjev osiguravajućem društvu od 196.643,77 eura.

Državno odvjetništvo odlučit će o žalbi po primitku pisanog otpravka navedene presude.

Foto: Ploče Online

 

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške