Crna kronika

Zabila je suprugu nož u srce: Poslali su ju na promatranje

Karmen Matana Đorđević (23), koja se tereti za ubojstvo supruga Saše Đorđevića (36) početkom svibnja ove godine u njihovu stanu u Pločama, otišla je u na vještačenje u Zavod za forenzičku psihijatriju u centru Vrapče u Zagrebu. Koliko će trajati vještačenje, njezin odvjetnik Dragan Pištalo, nije točno znao reći no kaže nam kako bi osobno volio da traje što duže kako bi se obavila što dublja i kvalitetnija projekcija njezina stanja i ubrojivosti te noći.

– Ona je sada u nekom stanju opće umtvljenosti, odsutnosti, otupljenosti, ne znam kako bih točno opisao to stanje. Na lijekovima je, među ostalim, i na sedativima – kazao nam je odvjetnik Pištalo dodajući kako je četveromjesečna beba, po odluci Centra za socijalnu skrb, još kod njezinih roditelja jer je procjenjeno da je tako najbolje za dobrobit djeteta.

– Obitelj pokojnog može posjećivati bebu kad god želi i srećom pa po tom pitanju nema prijepora. Karmen još nije vidjela bebu, to ćemo organizirati po njezinu povratku s vještačenja – rekao nam je odvjetnik dodajući kako su, osim psihijatrijskog vještačenja, u tijeku saslušanja i drugih svjedoka te formiranje ostalih materijalnih, mehaničkih dokaza. Očekuje se da bi sudski postupak mogao početi krajem ljeta, odnosno početkom jeseni.


Podsjetimo, Karmen se posvađala sa suprugom prije njezina izlaska s prijateljicama, a sukob je kulminirao nakon što se vratila kući. Tijekom svađe zabila je suprugu kuhinjski nož u srce. Slučaj se zasad vodi kao “obično” ubojstvo, za koje Karmen može dobiti od pet do 15 godina zatvora.

24sata.hr