Crna kronika

VOZAČI OPREZ: Danas 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

policija motor by policija.hr

Po uzoru na  TISPOL-ovu akciju, od 06,00 sati DANAS, 18.10. do 06,00 sati 19.10.2017. godine na području svih policijskih uprava pa tako i u našoj, provest će se  kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo.

Akcija se provodi na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Policijska uprava pozivala je građane da predlože  lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije. Koriste se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu je uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u osam mjeseci 2017. godine u Republici Hrvatskoj od ukupno 216 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5% poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.


Rezultati akcije bit će objavljeni 19.10.2017. godine na web stranici policijske uprave i Ministarstva unutarnjih poslova.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska