Crna kronika

Uhvaćen muškarac koji je krao bicikle i prodavao ih preko interneta

Policajci iz Metkovića su jučer pretražili kuću 33-godišnjaka kojeg su također osumnjičili za veći broj krađa. Pronađeno je 11 bicikli koje su bile zapakirane i spremne za dalju preprodaju, a za koje je utvrđeno da potječu od serije kaznenih djela teških krađa i krađa koje su posljednjih nekoliko dana počinjene na području Metkovića, Ploča i Opuzena, prenosi Dalmatinski portal.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 33-godišnjak, koristeći se podobnim alatom, prekidao metalne lance kojim su bicikle bile osigurane, nakon čega ih je rastavljao u dijelove i nudio na prodaju putem internetskog oglašavanja. Od 11 bicikli, 5 ih je otuđeno na području Metkovića, te po jedna na području Opuzena i Ploča dok se za preostale 4 bicikle utvrđuje porijeklo, ali se pretpostavlja da su također ukradene – dodaju iz policije.


Sva kaznena djela počinjena su od 31. siječnja do 8. veljače, a otuđene bicikle su bile osigurane sigurnosnim lancem u stambenim zgradama vlasnika. Bicikle bit će vraćene vlasnicima, a policija protiv osumnjičenog 33-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu.