Crna kronika

Uhićene osobe koje su u pet navrata krijumčarile strane državljane iz BiH

Koordiniranim postupanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston u ponedjeljak, 29. siječnja, tijekom večernjih  sati, na području Dubrovačkog primorja zaustavljena su dva osobna vozila u kojima se nalazilo više stranih državljana za koje se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH. 

Jednim je vozilom, dubrovačkih registarskih oznaka, upravljao 31-godišnji državljanin BiH, a drugim je vozilom, BiH nacionalnih oznaka, upravljao 28-godišnji državljanin BiH s kojim se na  mjestu suvozača nalazio državljanin BiH u dobi od 24 godine.

Kriminalističkim istraživanjem, koje je provedeno u suradnji sa Službom kriminalističke policije, utvrđeno je da su spomenuti državljani BiH,  za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu, strane državljane, nakon nezakonitog prelaska državne granice, preuzeli u vozila, s ciljem njihovog daljeg prevoženja u zemlje Zapadne Europe.  Kriminalističkim   istraživanjem je također utvrđeno da su osumnjičeni državljani BiH, osim spomenutog krijumčarenja, u prethodnom razdoblju za novčanu  naknadu počinili još četiri protuzakonita prebacivanja većeg broja stranih državljana iz BiH u RH.


Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o strancima.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ navedeni državljani BiH su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške