Crna kronika

Uhićen i USKOK-u kazneno prijavljen pomoćnik načelnika PP Metković!

Kako javlja dubrovacki.hr, u sklopu nastavka operativne akcije “Kukolj” u dolini Neretve je obavljeno još jedno uhićenje. Kako doznajemo, nakon uhićenja 21 osobe iz doline Neretve od kojih je 19 policijskih službenika, većinom prometnika, riječ je o svakako “najzvučnijem ulovu” te opsežne operativne akcije koja je zbog odlučnosti vodstva Policijske uprave dubrovačko-neretvanske da se i u vlastitim redovima beskompromisno uhvate u koštac sa svim anomalijama, pozitivno odjeknula u cijeloj Hrvatskoj.
Naime, doznali smo da je jučer, 24. ožujka, kazneno prijavljen i dvadeseti policajac, ovog puta jedan od šefova postaje Metković iz koje je kazneno prijavljeno najviše policijskih službenika. Neslužbeno, doznajemo da je najnovija kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, odnosno USKOK-u, podnesena i protiv jednog pomoćnika načelnika Policijske postaje Metković, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, te je pomoćnik načelnika odmah i suspendiran s dužnosti.
Podsjetimo, do sada je u OA Kukolj uhićeno i kazneno prijavljeno 13 policajaca iz Policijske postaje Metković, 3 policajca Postaje granične policije Metković te po jedan policijski službenik iz postaja Ploče i Ston te postaje Pomorske policije. Svi su nastanjeni u dolini Neretve, a neke od njih, prilikom uhićenja, pripadnici Interventne postrojbe su uhitili na radnom mjestu ili su ih “izvukli” iz – kreveta!

 

Tekst; www.dubrovacki.hr
Foto: Denis Jerković / CROPIX via www.dubrovacki.hr