Crna kronika

UHIĆEN CARINIK: Propuštao kokain u kontejnerima banana u Luci Ploče

Jučer uhićena osoba koja se dovodi u vezu s preprodajom kokaina o kojoj se pisalo krajem siječnja je carinik iz Metkovića koji je radio u Pločama, kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. Osumnjičen je da je bio dio zločinačkog udruženja, uz još četiri osobe za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kilograma kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna koju su međusobno podijelili.

Podsjetimo, organizator zločinačkog udruženja je bio 59-godišnjak koji je financirao i razradio detalje transporta kokaina teretnim brodovima u Luku Ploče odakle je dalje organizirao njegovu dalju distribuciju po Hrvatskoj i Italiji.

Peta osoba, spomenuti carinik, uhićena je jučer na području Metkovića, a sumnjiči se kako je cijeloj priči doprinijela tako što je bez ikakvog pregledivanja propuštao kontejnere s bananama u kojima se nalazila droga.


Prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog dnevnika, navodno je za svaki kontejner koji bi propustio, a u kojima bi se nalazilo 100 kilograma kokaina, dobio 40 tisuća eura.

Živio je na visokoj nozi, a navodno je kupio najmanje jedan stan u Zagrebu te luksuzni Volvo, piše Dubrovački dnevnik.