Crna kronika

Uhićen 77-godišnji pedofil iz Metkovića

Zbog osnovane sumnje da je punih pet godina, od 2009. do 2014. godine, seksualno zlostavljao te spolno iskorištavao tinejdžera dok je žrtva bila uzrasta od 13 do 18 godina, sudac istrage Istražnog centra Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana N. Š. (77), umirovljeniku s dvojnim, hrvatskim i državljanstvom Južnoafričke Republike.

Zlostavljani dječak, inače susjed zlostavljača, imao je tek 13 godina kada ga je počeo spolno zlostavljati. Seksualno je iskorištavanje trajalo sve do mladićeve punoljetnosti, kada se uspio othrvati zlostavljaču koji mu je, navodno, skoro svakodnevno plaćao za seksualne usluge.

Prema dostupnim podacima o istrazi koja se, iz razumljivih razloga, vodi “iza zatvorenih vrata”, dječak je skoro svaki dan bio žrtvom pedofila čije nam je uhićenje te istražni zatvor potvrdio i glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda, sudac Pero Miloglav.


Kako je neslužbeno doznao portal dubrovacki.hr iz izvora bliskih istrazi, mladić je u međuvremenu i psihički obolio, ali je smogao snage da pet godina od prestanka zlostavljanja i liječničkih terapija koje je prošao, protiv nasilnika podnese kaznenu prijavu.

Doznali smo da je osumnjičenik nakon privođenja poricao počinjenje kaznenog djela, a tijekom istražnog postupka bit će saslušan i zlostavljani mladić te neki njegovi prijatelji kojima se povjerio i koji su ga potaknuli da prijavi zlostavljača.