Crna kronika

UBOJSTVO U ROGOTINU Podignuta optužnica protiv dvojca osumnjičenog da su usmrtili mladića

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 8. ožujka 2021., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1980.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 17. rujna 2020. u popodnevnim satima na području Rogotina, dogovorno i zajednički i u cilju da liše života hrvatskog državljanina (1991.), više puta ga udarali tupotvrdim i oštrim predmetima u predio glave i vrata te mu time zadali teške i po život opasne ozljede (penetralna rana glave s prijelomom svoda lubanje i ozljedom mozga, prijelomi dva vratna kralješka i tri ubodne rane vrata) uslijed kojih je on preminuo na mjestu događaja.

Obojica okrivljenika se nalaze u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je u optužnici predloženo produljenje mjere istražnog zatvora iz istog zakonskog osnova, objavljeno je.


Kako smo tada pisali u kući u Ulici A. G. Matoša ubijen je 29-godišnji mladić I.T., inače iz Igrana, koji je često boravio kod prijatelja u Rogotinu.

Ubojstvo je izvršeno hladnim oružjem, a navodno je bila riječ o sjekiri ili nekom sličnom oštrom predmetu. Pretpostavlja se da su ubojstvu kumovali droga i alkohol kojih ovom društvu nije nedostajalo, pisala je i Slobodna Dalmacija.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške